Vádat emeltek Fekete Dávid ellen, 15 évet is kaphat

2022. június 30. – 09:05

frissítve

Vádat emeltek Fekete Dávid ellen, 15 évet is kaphat
Fotó: Laczó Balázs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

21 bűncselekmény elkövetésével, összesen több mint 322 928 213 forint kár okozásával vádolják a volt megasztáros énekest, Fekete Dávidot, aki a vádirat szerint autókereskedőként 2017 nyarától csalásokat és sikkasztásokat követett el. Fekete Dávid a vádirat szerint egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetve egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította. A kereskedői múlt legsötétebb foltja az, hogy az énekes egy általa is tudottan halálos beteg, végstádiumú rákos személyre íratta a győri cégét. A férfi azóta már meg is halt.

Fekete ezután is tovább üzletelt az autókkal, kölcsönöket is vett fel, de azokkal sem tudott elszámolni. A legkisebb kárösszeg 1 000 0000 forint volt, a legnagyobb 73 000 000 forint. Fekete Dávid jelenleg is letartóztatásban van. Vele szemben halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az ítéletet pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni, írja az Ügyészség.hu.

Fekete Dávid ügyéről részletesen beszámoltunk, egy győri ismerőse, kollégája, akitől szintén kölcsönt kapott, meg is szólalt a Telexnek. Andrea 55 millió forintot adott neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!