Jobban van a terézvárosi tetőomlásban megsérült táncművész

2022. június 30. – 11:34

frissítve

Jobban van a terézvárosi tetőomlásban megsérült táncművész
Az omlás helyszíne a Jókai utcában 2022. június 28-án – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan javul az Operettszínház táncművészének állapota azt követően, hogy súlyosan megsérült a terézvárosi házomlás során – közölte a Budapesti Operettszínház.

„A terézvárosi házomlás során súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett fiatal táncművészünket már nem tartják mesterséges altatásban, állapota stabil, folyamatosan javul” – írta a közleményében a színház. Azt is írták, hogy a fiatal táncművésznél sürgős, életmentő beavatkozásokat végeztek, és hamarosan újra megműtik a gerincsérülése miatt. Az Operettszínház a főigazgató kérésére imaláncot indított a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt imádkoznak táncművészük gyógyulásáéért.

A táncművész akkor sérült meg, amikor hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház táncművésze viszont életveszélyesen. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és külön nyomozócsoportot hozott létre az esethez kapcsolódóan.