Másodfokon is kimondta a bíróság, hogy nem volt jogsértő az RTL-en futó szivárványcsaládos kampány

2022. június 30. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

Másodfokon is megnyerte A család az család kampány miatt indított pert az RTL Magyarország a Médiatanács ellen – írja az RTL Magyarország a Telexnek elküldött közleményében.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2021 márciusában indított eljárást az RTL Magyarország ellen, mert a tévéadó szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetést sugárzott nap közben.

Közel egy évvel később, idén február elején a Médiatanács úgy döntött, hogy jogsértő volt, hogy az RTL este 9 előtt adott le ilyen videót. Az RTL és a Háttér Társaság akkor a bíróságon támadta meg a döntést. A Médiatanács döntését a Fővárosi Törvényszék áprilisban megsemmisítette, a Fővárosi Ítélőtábla pedig ma másodfokon helybenhagyta az ítéletet.

„A Törvényszék indoklásában kitért az Emberi Jogok Európai Bíróságának egy más ügyben hozott korábbi döntésére, amelyben megállapították, hogy semmilyen tudományos bizonyíték vagy szociológiai adat nem utal arra, hogy a homoszexualitás említése vagy a szexuális kisebbségek társadalmi státuszáról szóló nyílt nyilvános vita hátrányosan hatna a gyermekekre”

– áll a közleményben.

A Háttér Társaság RTL Klubon sugárzott kampányának ügyében a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete helybenhagyta a Médiatanács határozatának hatályon kívül helyezését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!