Eljárást indított a Médiatanács az RTL ellen, mert leadtak egy szivárványcsaládokról szóló társadalmi hirdetést

2021. március 04. – 19:58

frissítve

Eljárást indított a Médiatanács az RTL ellen, mert leadtak egy szivárványcsaládokról szóló társadalmi hirdetést
Fotó: RTL Híradó

Másolás

Vágólapra másolva

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Magyarország ellen, a szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetés miatt, amit a Háttér Társaság készített, és decemberben jelent meg először a csatornán, közölte az RTL. A hatóság a gyerekek védelmére hivatkozva indította az eljárást.

A Háttér Társaság szerint a hatóság el akarja hallgattatni az LMBTQ-szervezeteket, az RTL Magyarország álláspontja szerint a hirdetés nem csak 16 éven felülieknek mutatható be, ezért a sugárzás jogszerű volt.

Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője az RTL Híradójában azt mondta:

„Szerintünk ez a kampányvideó a társadalmi párbeszéd egy fontos része volt. Nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek kiskorúak számára bármilyen hátránnyal vagy kárral járnának. Az a célja a Médiahatóságnak, hogy elhallgattassa az LMBTQ-szervezeteket, hogy ne lehessen erről a kérdésről érdemi társadalmi vitát folytatni.”

A videó azután készült, hogy tavaly novemberben a Fidesz-KDNP Alaptörvénybe foglalta, az apa férfi, az anya nő.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom