Ingyenes tusolási lehetőséget ajánlott a vízhiánnyal sújtott solymáriaknak a II. kerület

2022. június 29. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Solymár egyes részein vízhiány alakult ki, ezért a budapesti II. kerületi önkormányzat ingyenes tusolási lehetőséget ajánlott fel a solymári lakosoknak a Gyarmati Dezső Uszodában. Erről a kerület polgármestere, Őrsi Gergely posztolt Facebook-oldalán.

A solymáriak lakcímkártyájuk felmutatásával vehetik igénybe a lehetőséget, hétköznaponként reggel 6 és 8 óra között, illetve 16 órától 20 óráig, valamint hétvégén 8-tól 20 óráig. Kedvezményes belépőt is válthatnak, ha az uszoda más szolgáltatásait is szeretnék használni.

„Döbbenetes beszámolókat olvashatunk arról, hogy több területen hiába nyitják meg a csapokat, egyszerűen nem jön víz. Bízom benne, hogy a mi városrészünkben nem kell hasonlóval szembesülnünk, ugyanakkor Buda már számtalanszor bebizonyította, hogy szolidáris, ezért most is igyekszünk segíteni” – írta posztjában a II. kerületi polgármester.

Egy solymári család is igyekszik segíteni a hőségben, ők azt ajánlották fel, hogy aki szeretne, vihet vizet a fúrt kútjukból.

A Duna Menti Regionális Vízmű tájékoztatása szerint a vízhiánnyal sújtott területeken lajtos vízellátást biztosítanak. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot, hogy észszerűen használják fel az ivóvizet, mellőzzék például a locsolást.

A vízhiány nem újdonság a Budapest környéki agglomerációban, tavaly jó pár településen alakult ki. Az odatelepülők száma évtizedek óta meredeken emelkedik, a vízügyi infrastruktúrát azonban nem fejlesztették megfelelő ütemben. Tavaly a Telex munkatársa az egyik leginkább érintett településen Pécelen járta körbe a problémát, és egy urbanisztikai szakértőt is megkérdezett, hogy milyen jövő vár a főváros környéki régióra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!