Vizsgálják a szombathelyi polgármesteri hivatalban, hogy ősztől lehet-e négynapos a munkahét

2022. június 28. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálják meg a négynapos munkahét bevezetésének szakmai és jogi lehetőségeit a szombathelyi polgármesteri hivatalban, javasolta a Nyugat.hu cikke szerint a szombathelyi közgyűlésnek Czeglédy Csaba független képviselő.

Czeglédy szerint akár már ősszel be lehetne vezetni a polgármesteri hivatalban a négynapos munkahetet, először hat hónapos próbaidőre. A hivatalban a pénteki nap jelenleg is négyórás, fogalmaz a Nyugat.hu szombathelyi portál.

A négynapos munkahetek lehetőségéről egyre gyakrabban esik szó, mióta a világjárvány bizonyította, az otthoni munkavégzéssel is sok iparágban és állami szektorban hatékonyan lehet dolgozni. Nagy-Britanniában június elején a világ egyik legnagyobb négynapos munkahétre vonatkozó tesztidőszaka indult, míg Magyarországon a Telekom kezd július és október között négy csapattal hasonló tesztbe.

Az előnyökről – több szabadidő, jobb munka-magánélet egyensúly, kevesebb kiégés – sok szó esik, a nagy négynaposmunkahét-várásban viszont elsikkad, hogy hátulütőből is van egypár. Az eddig lezajlott nemzetközi próbálkozásokból szerzett tapasztalatok alapján ezeket jártuk körbe ebben a nagy cikkben pró és kontra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!