Répássy Róbert: Még nyáron jöhetnek javaslatok, amik távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyerekektől

2022. június 28. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy volt a csend az érvénytelen, gyerekvédelminek mondott népszavazás óta a kormány részéről ezen a téren, de most szóba került a téma abban az interjúban, amit a Mandiner készített Répássy Róbert igazságügyi államtitkárral. Azt kérdezték tőle, hogy bár a gyermekvédelemről szóló népszavazás közjogilag érvénytelen volt, „de erős felhatalmazást adott a kormánynak. Változhatnak-e még az erre vonatkozó jogszabályok ebben a megközelítésben?”

Répássy azt mondta, hogy még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amik gyakorlatilag végrehajtják a referendumban meghatározott célokat, „azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól. A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében, így azt, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban. Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt” – mondta.

A gyerekvédelminek mondott népszavazáson legalább 1,5 millió érvénytelen szavazat született. A népszavazás a politikai kampány részévé tette az LMBTQ-személyek megbélyegzését és a nemváltás kérdését. Az Amnesty International ezután azt közölte, hogy vissza kell vonni a gyermekvédelminek nevezett „propagandatörvényt”. Arról, hogy miért nem tudta sikerre vinni a referendumot a kormánypárt, itt írtunk bővebben.

Kövess minket Facebookon is!