Bezár a Turbina, mert még mindig nem érkezett meg az engedély az esti nyitvatartásra

2022. június 28. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc hónap működés után bezár a józsefvárosi Turbina Kulturális Központ, miután legalább három éve várnak arra, hogy az önkormányzattól megkapják a hosszabb nyitvatartásra adott engedélyt.

A hírt maga a Turbina osztotta meg Facebookon:

A posztból kiderül, hogy hiába szerveztek vásárokat, kulturális eseményeket, workshopokat, napközbeni koncerteket, fesztiválokat, hiába tartottak foglalkozásokat ukrajnai menekülteknek, nem volt rentábilis fenntartani úgy a helyet, hogy zene csak este 10-ig szólhat.

Ezért úgy döntöttek, hogy addig bezárják a Vajdahunyad utcai helyet, amíg az engedély meg nem érkezik.

Az engedélyt annak ellenére nem kapták meg, hogy ahogy a posztban írják, a termeik hangszigeteltek, a Turbina zárt területen működik, és fokozottan ügyelnek arra, hogy ne érje zajterhelés a környéket.

A Turbina egyik tulajdonosa májusban azt nyilatkozta a kerületi lapnak, hogy eddig csak ígéreteket kaptak az engedély helyett.

„Ha belátható időn belül nem hagynak minket rendesen üzemelni, akkor a Turbina hamarosan el kell, hogy költözzön a kerületből”

– mondta Papp László tulajdonos.

A Józsefváros Újságnak idén júniusban nyilatkozott a Turbina ügyében Rádai Dániel alpolgármester is, aki elmondta a lapnak, hogy a koncertezés szabályozása „összetettebb hatósági engedélyeztetéssel jár, például a Katasztrófavédelem is hatóságként jár el ebben.” Rádai arról is beszélt, hogy a kerület most tervezi egységesíteni a rendeletet, ami a nyitvatartást szabályozza, ez ugyanis jelenleg helyenként határozza meg a szabályokat. A kerület célja az, hogy minden hely egységesen éjfélig lehessen nyitva.

A Turbinát az átalakuló budapesti éjszakai életről szóló cikkünkben is említettük.

(A cikket a megjelenés után frissítettük az alpolgármester korábbi nyilatkozatával.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!