Luxuslakások épültek a Jókai utcai ház leomlott tetőterében

2022. június 27. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 15 lakásos tetőtérbeépítés zajlik a Jókai utcai társasházon, aminek a tetőszerkezete hétfőn délelőtt az utcára omlott, írja a portfolio.hu. A beruházó 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat építene. A legolcsóbb 150 millió forintba kerül majd, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja.

Forrás: hotelnet.ingatlan.com
Forrás: hotelnet.ingatlan.com

„A Jókai és az Aradi utca sarkán exkluzív környezetben, műszakilag és esztétikailag a jelen elvárásainak megfelelően megtervezett és kivitelezett luxuslakásokat kínálnak eladásra” – olvasható a projekt lakáshirdetésében. Az UNESCO világörökségi részhez tartozó, műemlék védettség alatt álló, Jókai-tér sarkánál elhelyezkedő épület lakásainak tervezett átadása 2022 végén, 2023 elején várható.

A portfolio.hu szerint az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul. A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület kívülről őrzi a régi hangulatát, amit homlokzatfelújítással terveznek hangsúlyosabbá tenni.

Mint arról beszámoltunk, leomlott egy ház tetőszerkezete hétfőn délelőtt 9:45 körül Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utcában, a törmelék az utcára és a járdára hullott. A rendőrség közölte: az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Olvasónk egy rövid videót is készített a helyszínen:

Egy katasztrófavédelmi szóvivő a Telexnek a helyszínen azt mondta, arra következtetnek, hogy az építkezés miatt omolhatott le a tető, az erkélyek is életveszélyesek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!