Jégesőt, kiadós záporokat hozott az Alföldnek egy zivatarlánc

2022. június 25. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

Zivatarok alakultak ki az Alföld több részén, míg a Tisza vonalánál zivatarlánc állt össze. Jégeső, felhőszakadás, viharos szél törte meg a meleg időszakot, írja az Időkép.

Már délelőtt is kialakult néhány zápor és zivatar, de délután az Alföld nyugati, középső és déli tájaira még hevesebb zivatarok csaptak le.

A zivatarok több helyen kiadós záporokat is hoznak, hoztak magukkal, ami különösen jól jött az aszályos területeknek

A zivatarok után jelentősebben visszaesik a hőmérséklet, akár 10-12 fokot is, így átmenetileg a levegő is felfrissül, bár sokfelé ez csak átmeneti állapot, ugyanis fülledtség is jelentkezik ilyenkor. Viszont a jótékony csapadék mellett helyenként jégeső és viharos szél is kísérte és kíséri a zivatarokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MeteoStudiójában azt mondták, hogy az ország nyugati felében megnyugodott a légkör, a zivatarokat okozó hidegcsepp kelet felé mozdult el, és lassan összeesnek felettünk a gomolyfelhők. Keleten még az éjszaka első felében is előfordulhatnak záporok, zivatarok, éjszaka 15-20 fokra hűl le a levegő.

Zivatarlánc az Alföldön – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat
Zivatarlánc az Alföldön – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap már sok napsütésre számíthatunk, keleten a gomolyfelhők is magasabbra törnek, az Alföldön lesz a legmelegebb. Az országban 31-36 fokra kell számítani, és a következő napokban még tovább melegedik a levegő. Ahogy arról korábban írtunk, jön a kánikula, harmadfokú hőségriasztást adtak ki hétfőtől csütörtökig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!