A terézvárosi polgármester megosztotta a leendő fővárosi parkolási zónatérkép egy részletét

2022. június 24. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes csütörtökön beszélt arról, hogy ősztől négy parkolózónára oszthatják fel a fővárost. A fővárosi önkormányzat „átalakítaná és egységesítené” a budapesti parkolási rendszert.

Az új rendszerről szóló előterjesztést a közgyűlés jövő szerdai ülésén fogadhatják el a képviselők. Ha ez megtörténik, az új rendszer szeptember első hetében, valószínűleg 5-én léphet életbe. Kiss Ambrus azt mondta, négy parkolózónára akarják felosztani a fővárost, de hogy pontosan hol fognak húzódni a határok, azt még nem mondta meg.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester pénteki posztjából azonban kiderült pár részlet, és a városvezető egy térképrészletet is megosztott. Terézvárosban este 10 óráig lesz fizetős a parkolás egészen az Izabella utcáig, azon kívül pedig este 8 óráig. Azaz „Terézváros a Bajcsytól az Izabella utcáig az A zónába tartozik majd, csakúgy, mint az egész belváros, azaz Budapest szíve. A magasabb tarifa, 22 óráig tartó üzemidő és az, hogy BKK-bérletek, jegyek árai nem változnak, segíthet abban, hogy egyre kevesebben jöjjenek pl. színházba, moziba, étterembe autóval, ezáltal több hely maradjon a helyieknek” – írta Soproni.

A polgármester szerint az új rendszer elősegíti azt is, hogy az utcai parkolóhelyek elsősorban a gyors, rövid időtartamú parkolási igényeket szolgálják, ezzel javítva ezeknek a parkolóhelyeknek a hatékonyságát.

A teljes fővárosra vonatkozó térkép itt látható, az alábbi zónák jönnek létre:

  • A zóna: 600 forint, 8.00–22.00, max 3 óra
  • B zóna: 450 forint, 8.00–20.00, max 3 óra
  • C zóna: 300 forint, 8.00–18.00, max 3 óra
  • D zóna: 200 forint, 8.00–18.00, időtartam-korlátozás nélkül.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!