A belügyminiszter szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság

2022. június 24. – 15:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell, hogy terjedjenek” – fejtette ki Pintér Sándor, aki rendőrként definiálta magát Trócsányi Lászlónak, amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a belügyminisztertől, hogy minek látja magát. A belügyminiszter az intézmény szabadegyetemén beszélgetett a rektorral.

Pintér azt is mondta, hogy gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra – írja az Infostart, mely felvételt is közölt az elhangzott beszédből. Ő nem tartozik ezek közé, csak kereteket kap Orbán Viktor miniszterelnöktől – hangsúlyozta. Egyébként 126 nap múlva ő lesz a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter, és egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást, teszik hozzá.

Csendőrségre nincs szükség – szögezte le a belügyminiszter. „Kétféle járműállomány, kétféle informatikai rendszer, kétféle érvrendszer, kétféle parancsnok, kétféle titkárság – ezt a gazdag országok is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak” – magyarázta az okokat.

Pintér Sándor kitért a rendőrhiányra is. Azt mondta, van hiány, szeretnék, ha ezt mielőbb fel tudnák tölteni. A hiány okát abban látja, hogy jól megy a gazdaság, és a gazdaságban az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen veszik.

Azt is elmondta, hogy az oktatás területén elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venni. A tanároknak például meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám. A pedagógusbérekre ugyanakkor nem tért ki, viszont a PISA-teszteredményeket kommentálva bejelentette, hogy ősszel felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.

Az egészségügyben is a betegek érdeke az első szerinte; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de azt nem részletezte, hogy melyek lesznek ezek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!