Talányos posztot írt a kormány által megkívánt Vörösmarty térről a karácsonyi vásár szervezője

2022. június 22. – 14:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Talányos, egyben aggódó bejegyzés jelent meg Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. igazgatójának közösségi oldalán a Vörösmarty térrel kapcsolatban, amiről megírtuk, hogy a négy fővárosi tulajdonú közterülethez tartozik, amit a kormány el akar venni Budapesttől és 99 évre a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat vagyonkezelésébe adni azokat.

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Faix szerint a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt az elmúlt évtizedekben a főváros nonprofit cége, (mai nevén Budapest Brand nZrt.) szervezte és tette Budapest egyik legismertebb turisztikai attrakciójává.

A nonprofit szervezés azt jelenti az igazgató szerint, hogy a koronavírus utáni évben, amikor a vásárt csak veszteséggel lehetett megszervezni, mi akkor is megtartották, hogy így is segítsék a turizmus újraéledését illetve azt a közel 100 hagyományőrző kézművest és vendéglátóst, aki ott volt a téren. Vagy, hogy előírták, hogy a téren lennie kell 1500 forintért egytálételnek, hogy a vásár valóban mindenkinek elérhető legyen.

„A Vörösmarty téri karácsony ugyanis elsősorban nem üzlet, hanem a város egyik legfontosabb téli (turisztikai) attrakciója. Amikor pedig mégis üzlet és nyereséget termel, azt a pénzt mi fővárosi kulturális programokra fordítjuk. Ebből finanszírozzuk többek között a Budapesti Tavaszi Fesztivált vagy a nemrég lezárult Budapest Tuning pályázatot”

– írja Faix. Hozzáteszi: ezt a missziót a jövőben is folytatják és mivel eddig is az V. kerület legnagyobb megelégedésére szervezték a vásárt, ezért a Budapest Brand idén is be fogja adni a szükséges kérelmeket a vásár megszervezéséhez. Mert fontos, hogy a fővárosi események esetleges profitja ne üzletemberekhez, hanem az emberekhez kerüljön, szögezi le végül.

Arról csak találgatni lehet, mi szülte a talányos bejegyzést. Valószínűleg attól tarthat a Budapest Brand vezetője, hogy a karácsonyi vásár szervezését kiveszik a kezéből, ha a kerület lesz a Vörösmarty tér vagyonkezelője, ezért rohan előre a témában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!