Várhatóan egész nyáron tart majd a Ryanairrel szemben soron kívül elrendelt fogyasztóvédelmi vizsgálat

2022. június 21. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú irodalma van már annak, hogy miután a magyar kormány különadót vetett ki a légitársaságokra, a Ryanair nyilvános összetűzésbe került a magyar kormánnyal. A cég nekiment a döntésnek, a plusz pénzt rárakta a jegyekre, a különadót képviselő minisztert pedig leidiótázta. A kormány szerint bocsánatot kellene kérnie a cégnek, a cég szerint Nagy Mártonnak, végül Varga Judit soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el a cég ellen. Az Atv.hu kérdezett párat ezzel a vizsgálattal kapcsolatban az Igazságügyi Minisztériumtól, és onnan kaptak néhány mondatot.

Amikor Varga Juditék kiadták az erről szóló közleményt, akkor azt írták, eleve már rég tartania kellene a fogyasztóvédelmi vizsgálatoknak a céggel szemben, annyira sok a panasz velük kapcsolatban, de akkor most, hogy ez így alakult, soron kívül rendel el egyet.

Friss válaszukban azt írják a vizsgálatról:

  • a fogyasztóvédelmi hatóság „a légiutas jogokkal kapcsolatos előírások betartását, esetleges tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok megvalósítását, valamint a légitársaság panaszkezelését és árfeltüntetési gyakorlatát vizsgálja”,
  • „a vizsgálat előreláthatóan a nyári időszakban folyamatosan tart majd”,
  • „a fogyasztóvédelmi bírság összege a fogyasztók széles körének vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén 2 milliárd forintig is terjedhet”.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!