Módosulhat a KRESZ, a vasúti átjárókat is érinti

2022. június 21. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament hétfői ülésnapján a napirend utáni felszólalásokban szóba került a KRESZ módosításának kérdése is, írja az MTI. A fideszes Dunai Mónika azt kérdezte, hogy tervezik-e a KRESZ módosítását az elektromos közlekedési eszközökre vonatkozóan a balesetveszély csökkentése érdekében, amire Koncz Zsófia a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára azt válaszolta,

nem hagyhatók figyelmen kívül a megjelenő új közlekedési eszközök, ezért a tárca módosító javaslatcsomagot nyújt majd be, amely ezen eszközök mellett a vasúti átjárókat érintő szabályokat is átalakítja majd.

Koncz szerint az intézkedés alapvető célja, hogy minden közlekedő számára megteremtse a biztonságos közlekedés feltételeit.

Az elektromos rollerekről szóló KRESZ-módosítási javaslat már 2021 szeptemberében elkészült, erről akkor részletesen írtunk a Telexen.

Június közepéig 47 súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, ami kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában. A MÁV és a rendőrség is folyamatosan kampányol a megelőzésért, az autósok viszont továbbra is hetente százával hajtanak a sínekre, amikor piros a lámpa, vagy törik le a félsorompót. A problémáról az Alapjárat készített videót, ami itt tekinthető meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!