BRFK: A józsefvárosi rendőrkapitányság biztosítani fogja a létszámot a közteresekkel való közös járőrözésre

2022. június 20. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság biztosítani fogja a létszámot a közterület-felügyelőkkel való közös járőrszolgálatra. Ennek részleteit a kapitányságvezető egyezteti a kerület polgármesterével, Pikó Andrással – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közleménye.

Hozzáteszik, hogy a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei, a BRFK Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai folyamatosan jelen vannak a józsefvárosi közterületeken.

Pikó András polgármester vasárnap arról írt a Facebook-oldalán, hogy a VIII. kerületben nincs elég rendőr, ezért hiába szánna a józsefvárosi önkormányzat 15 millió forintot a költségvetéséből arra, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet közösen járőrözzön a kerületben, erre nincs lehetőségük.

„Hiába van rá pluszforrás, hiába indokolt közbiztonsági szempontból, hiába lenne rá mindkét oldalról (az önkormányzat és a józsefvárosi rendőrkapitányság részéről) szándék, de nincs rendőr. Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani! (…) Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. (…) Csakhogy nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás – az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket” – írta Pikó.

Az Országos Rendőr-főkapitányság néhány napja arról számolt be, hogy június első nyolc napján, amiben benne volt a pünkösdi hosszú hétvége is, 299 hivatásos állományú rendőr nyújtotta be a felmondását. A rendőrségtől a kormány határozata értelmében 2020. novembertől május 31-ig nem lehetett távozni, ezért érdekes adat, hogy rögtön az első héten ennyien álltak fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!