Pikó: Nincs elég rendőr Józsefvárosban, nem tudnak járőrözni a közteresekkel

2022. június 20. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs elég rendőr, ezért hiába szánna a józsefvárosi önkormányzat 15 millió forintot a költségvetéséből arra, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet közösen járőrözzön a kerületben, erre nincs lehetőségük – erről írt vasárnap Pikó András a Facebook-oldalán.

A polgármester szerint

„hiába van rá pluszforrás, hiába indokolt közbiztonsági szempontból, hiába lenne rá mindkét oldalról szándék – de nincs rendőr. Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani!”

Nem csak Józsefvárosban növekedhetett meg a rendőrhiány, június elején 300 rendőr mondott fel. A rendőrségtől a kormány határozata értelmében 2020. novembertől május 31-ig nem lehetett távozni, rögtön az első héten, hogy megtehették, ennyien nyújtották be felmondási kérelmüket.

„Ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. Ők mindig kihozzák a legtöbbet az egyre kevesebből. Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. A Fidesz soha nem rest a közbiztonság romlása miatt óbégatni és a polgármesterekre meg a baloldalra mutogatni. Sosem a miniszterelnökre, a belügyminiszterre vagy a kormányra, tehát azokra, akiknek a kizárólagos felelőssége a közrend fenntartásáért felelős rendőrség működőképességének biztosítása. Helyette a helyi képviselő-testületben verik az asztalt több támogatásért. Csakhogy nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás – az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket” – írja bejegyzésében Pikó.

Frissítés: A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közleménye azt írja, hogy a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság biztosítani fogja a létszámot a közterület-felügyelőkkel való közös járőrszolgálatra. Ennek részleteit a kapitányságvezető egyezteti a kerület polgármesterével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!