Népszava: Hatalmas állami elbocsátások jönnek, már készül a terv

2022. június 16. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány a „központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” – vette észre a 2023-as költségvetés tervében a Népszava. A Miniszterelnökség a lapnak megerősítette: „A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.”

A lapnak egy szakszervezeti vezető megerősítette: egyre több jelzést kapnak arról, hogy a komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné a lapnak azt mondta, ezekben a hivatalokban összesen 37 ezren dolgoznak.

A Népszavához eljutó információk alapján a minisztériumok költségvetésének 10 százalékos lefaragása nem az egyre inkább gyarapodó központi apparátus létszámának csökkentését, inkább a vidéki hivatalok és intézmények munkatársainak elbocsátását jelentheti. Ezt vetíti előre, hogy a nyugdíjba vonulók helyét már most sem tölthetik be. A lap azt is írja: Szabolcsban tíz százalékot is meghaladó létszámcsökkentési tervekről tudnak, a fővárosi szervezet viszont érintetlen maradna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!