Két év után újra van víz a hétmilliárdból épült II. kerületi uszoda nagymedencéjében

2022. június 14. – 15:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere.

A hétmilliárd forintból épült uszodát még a 2019-es októberi önkormányzati választások előtt, szeptember végén adták át. A Máriaremetei úton épült uszoda először a ritka drága jegyeivel és bérleteivel hívta fel magára a figyelmet, utána pedig azzal, hogy 2020 márciustól már nem is lehetett használni a legnagyobb medencéjét.

A koronavírus-járvány első hullámakor, 2020 tavaszán leengedték belőle a vizet, ami után fény derült néhány problémára. Az 50 méteres medence szigetelése nem volt megfelelő, a burkolat alá víz ment, amitől felhullámosodott a csempe. A vizsgálatok a betontest repedezettségét is megállapították, emiatt lezárták a medencét.

A 2019 októberében megválasztott új polgármester, Őrsi Gergely tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy számtalan szakértői jelentés készült, de egyik sem tudta megállapítani, kinek a felelőssége a helyzet, miért következett be a hiba. A Műszaki Egyetemtől viszont olyan állásfoglalást kapott a politikus, hogy a medencét ideiglenesen használható állapotba lehet hozni, amíg a jogi eljárás zajlik, és a bíróság eldönti, a tervező vagy a kivitelő hibázott, vagy mindketten.

Most kedden azt írta a polgármestere: „A teljes helyreállítás rendkívül költséges, ráadásul különböző eljárások és elhúzódó vizsgálatok során kell megállapítani, hogy ki felelős a medence problémáiért, ezért úgy döntöttünk, hogy a kivitelező és a tervező egyetértésével és együttműködésével a Műszaki Egyetem által javasolt és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásainak megfelelő technológiával a kárenyhítés érdekében helyreállítjuk a medencét, ami így a vizsgálatok lezárulásáig is használható.”

Hozzátette: június 18-án és 19-én a II. kerületi lakosok ingyen használhatják a Gyarmati Dezső Uszodát a kerület napja alkalmából. „A víz áll a nagymedencében, az eljárások folynak”

– írta Őrsi.

A kétórás úszójegy egyébként 2400 forintba, a kétórás úszójegy 30 napos bérlete 38 ezer forintba kerül a nem II. kerületi lakosoknak. Frissítés: Az uszoda honlapján korábban tévesen szerepeltek az éves bérletek árai, azok már nem elérhetőek, az uszodában nem értékesítették azokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!