Van remény, hogy a másfél éve használhatatlan uszodát meg tudják nyitni

2021. szeptember 13. – 14:28

Van remény, hogy a másfél éve használhatatlan uszodát meg tudják nyitni
Az átadáskor még minden jónak tűnt – Fotó: gydu.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A 2019-es október eleji önkormányzati választások előtt, szeptember végén adták át a hétmilliárd forintért, vagyis meglehetősen drágán épült Gyarmati Dezső Uszodát a második kerületben.

A Máriaremetén épített uszoda először ritka drága jegyeivel, bérleteivel hívta fel magára a figyelmet, utána pedig azzal, hogy 2020 márciustól már nem is lehetett használni a legnagyobb medencéjét. A koronavírus első hullámakor leengedték belőle a vizet, és akkor derültek ki a problémái. A nagy medence szigetelése nincs rendben, szivárgott a vize, felhullámosodott a csempe, a medence betonteste nincs rendben. Másfél éve nincs is víz az 50 méteres medencében, csak a másik két kisebben.

A kerület 2019. októberben megválasztott polgármestere, Őrsi Gergely most arról beszélt Facebook oldalán, hogy számtalan szakértői jelentés készült, és egyik sem tudta megállapítani, kinek a felelőssége a jelenlegi helyzet, miért következett be a hiba. A Műszaki Egyetemtől viszont olyan állásfoglalást kapott a politikus, hogy a medencét ideiglenesen használható állapotba lehet hozni, amíg a jogi eljárás zajlik, és a bíróság eldönti, a tervező vagy a kivitelő hibázott, vagy mindketten.

Őrsi konkrét időpontot nem mondott, mikor lehet víz a medencében, és mikor használhatják a kerület lakosai, csak annyit, hogy hamarosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!