Orbán: Soros György szeretné meghosszabbítani az ukrajnai háborút

2022. június 10. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

15-16 százalékon lenne az infláció szakértők szerint 10 helyet, ha a kormány nem vezette volna be az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot és a rezsicsökkentést.

Csak Magyarországon nem lehet megfékezni szerinte a háborús inflációt. Amíg az Európai Unió ezt a háborús helyzetet finanszírozza, megnyújtja, addig az infláció is növekedni fog. Orbán szerint a háborús infláció letörésének a legegyszerűbb módja. „A békét kellene finanszíroznunk, nem a háborút” – fogalmazott. Ezzel szerinte szinte egyedül van a magyar kormány Európában. Ha folytatják az uniós szankciós politikát, a háborús inflációval tönkreteszik az egész európai gazdaságot. „Szerintem másként kell gondolkodnunk az orosz–ukrán konfliktusról” – tette hozzá.

„A háborús uszítókat vissza kell szorítani” – mondta Orbán, aki szerint most már teljesen nyilvánvaló, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek a háborúban. „Soros György szimbolizálja őket. Nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani. Ezek háborús uszitók, akik keresni akarnak a háborún.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!