Orbán: Néhány kis stiklit leszámítva nem fogják áthárítani az emberekre a cégek a különadót

2022. június 10. – 07:56

Másolás

Vágólapra másolva

A háború árát nem fizethetik meg a magyar családok, ezért kell a vállalatoknak plusz terhet vállalnia Orbán szerint. Azzal bíztatja őket, hogy 2-3 év múlva sokkal erősebb lesz a szerkezetében megújult magyar gazdaság. A kormány számításai szerint az extraprofit harmadát megtarthatják a megadóztatott cégek, és a kétharmadát kell befizetniük a két gazdasági alapba.

Ha olyan egyszerű lenne áthárítani az emberekre a különadókat, akkor nem tiltakoznának azok, akiket érint – állítja Orbán. „Nem lehet áthárítani. (…) Mi nem egy mulya kormány vagyunk, amelyik az ilyesmit csak úgy nézné, hanem tenni szokott az ilyesmi ellen. Ezért tiltakoznak a bevezetés ellen” – mondta Orbán, aki szerint befújt a szél a várthoz képest sokkal nagyobb profitot, amit a vállalatok szeretnének megtartani.

„Néhány kis stiklitől eltekintve nem fogják áthárítani, a választópolgárok ki fogják ezt bírni, együtt túljutunk ezen a nehéz szakaszon, és a magyar gazdaság 2-3 év múlva ismét nagy lendületben lehet majd”

– mondta Orbán.

Orbán szeretné meghosszabbítani július 1. után a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot, de csak később döntenek erről. Meg kell hozzá nézni a számokat és a következményeket. Azt is hozzátette, a háborún múlik, hogy mikor vezetik ki az intézkedéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!