Apró adminisztrációs hiba miatt 510 forint volt pénteken a dízel több Mol-kúton

2022. június 10. – 19:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Apró, adminisztrációs hiba történt, ami csupán néhány töltőállomáson merült fel, és egy nagyon szűk körét érintette ma reggel a vásárlóinknak. Elnézést. Az ügyfelek kárát megtérítjük. Kérjük, érintett ügyfelünk forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz (ugyfelszolgalat@mol.hu)”

– írta a Telex megkeresésére a Mol Zrt., miután lapunk tudomására jutott, hogy volt olyan Mol-kút, ahol pénteken, hatósági áras tankolás esetében 480 forint helyett 510 forintos áron számolták a dízel üzemanyag literjét. Olvasónk beszámolója szerint erre a fizetést követően, a liter/hatósági ár kiszámolásával döbbent rá, miután pedig a blokkal visszament a kútra, ott azt mondták neki, hogy éjféltől a Mol valóban megemelte a dízel üzemanyag árát, így az már pénteken 509.90 forint/liter, a kormány által megszabott hatósági árral szemben.

A holtankoljak.hu egyébként már péntek reggel beszámolt arról, hogy újra jelentősen emelkedik a gázolaj beszerzési ára: bruttó 30 forinttal kell többet fizetni literenként ezért az üzemanyag fajtáért. A benzin ára a héten már nem változik. Az emelés érinteni fogja a prémium gázolaj árát illetve a piaci gázolaj árát is,

a 480 forintos hatósági ár azonban a magyar lakosság számára továbbra is érvényben van.

Azt nem tudni, meddig, hiszen miközben az Orbán-kormány a hatósági ár fenntartásáról beszél, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója még csütörtökön egy interjúban arról beszélt, az ársapka ellentmond a versenyárlogikának azzal, hogy kiszorítja az importot, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt, így ellátási zavarhoz vezet. Arra a felvetésre, hogy jelenleg július 1. az árkorlátozás határideje, Hernádi Zsolt azt mondta:

utána, ha nem is egy lépésben, fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást. Legalábbis ellátásbiztonsági szempontból ez lenne a célszerű. De ez a kérdés nem a miénk. A mi felelősségünk a döntéshozók tájékoztatása.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!