Zivatarok, jégeső és viharos széllökések

2022. június 9. – 06:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai felhőszakadás után csütörtökön újabb, feloszlóban lévő hullámzó hidegfront ér el bennünket, így továbbra is számíthatunk záporok és zivatarok kialakulására. Az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

A szöveges figyelmeztetés szerint csütörtök délelőtt fokozatosan növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, egyre többfelé pattanhatnak ki zivatarcellák. Legkisebb valószínűséggel a nyugati, határ menti területeken kell kialakulásukra számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés is kísérhet. A légkör a késő esti órákban is aktív maradhat.

Aki el van veszve az időjárási riasztások, figyelmeztetések, fokozatok és színek tengerében, annak ezt a cikket ajánljuk.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön a Dunántúlon számíthatunk a több és vastagabb felhőre, amelyek ott borongós időt is okozhatnak, keletebbre viszont gomolyfelhős idő valószínű, de emellett több órára kisüthet a nap. Többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a felhősebb nyugati részeken inkább eső lesz a jellemző. A zivatarokat jellemzően felhőszakadás kísérheti. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, sőt Sopron környékén viharos lökések is lehetnek, emellett a zivatarokat is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre általában 26 és 32 fok között várható. A tartósan borongós, csapadékos részeken lesz a leghűvösebb. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!