Dunakeszit elmosta a felhőszakadás

2022. június 8. – 19:49

Dunakeszit elmosta a felhőszakadás
Forrás: Dunakeszi, a Mi városunk – Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid idő alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult a fővárosi agglomeráció északi városaira szerdán délután: Csömörön 44, Dunakeszin 33,6, Pomázon 31 millimétert mértek az Időkép automatái.

Dunakeszi mélyebben fekvő utcáit elöntötte a víz a körülbelül fél órán át tartó felhőszakadás után. A gyártelepi aluljáró egy ideig járhatatlan volt, írta a város hivatalos Facebook-oldala. Szivattyús autókat küldtek a villámárvíz sújtotta utcákba.

Korábban írtuk, hogy az éjszakai hidegfront nyomán Zala megyében majdnem 50 milliméternyi eső esett, és péntek éjfélig még egyszer ennyi érkezhet a Dunántúlra. Keszthelynél csaknem 107 km/órás széllökést mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), ezzel megdőlt a napi szélrekord.

Az előrejelzés szerint egy újabb, feloszlóban lévő hullámzó hidegfront ér el bennünket, így továbbra is számíthatunk záporok és zivatarok kialakulására. Az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Aki el van veszve az időjárási riasztások, figyelmeztetések, fokozatok és színek tengerében, annak ezt a cikket ajánljuk>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!