Navracsics nem lát sok esélyt arra, hogy a Fidesz újra a Néppárt tagja legyen

2022. június 8. – 14:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lát most sok esélyt arra, hogy a Fidesz ismét az Európai Néppárt (EPP) tagja legyen, de történelmi távlatban gondolkodik, ezért azt tartja fontosnak, hogy a két formáció között legyen valamilyen kapcsolat – nyilatkozta Navracsics Tibor a Telexnek.

A területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter szerint párkapcsolati fogalmakkal élve most egy szakítás utáni időszakban van a Fidesz és a Néppárt, ami azt jelenti, hogy egyik félnek sincs túl sok kedve a másikhoz. „Persze vannak ezek a pillanatnyi érzelmek, de hosszabb távon is kell gondolkodni” – mondta kérdésünkre.

Arról is érdeklődtünk, hogyan áll a magyar kormány a helyreállítási alap forrásainak lehívásával, mire a miniszter azt mondta, hogy látva a lengyel kormány esetét, a kérdés ideológiai vitává vált, ami nem könnyíti a magyar kabinet dolgát sem. Navracsics év végéig szeretne megállapodni az Európai Bizottsággal ebben a kérdésben is, de ez nem csak rajta múlik.

Néhány napja Navracsics azt mondta, hogy a KDNP-s tagságát aktiválva azon dolgozik, hogy közelítse a Fideszt a Néppárthoz. Ez a vízió más, mint amit az olasz Matteo Salvini képzel el a Fidesznek, a kérdésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!