Újabb gyanúsítottja van Völner és Schadl korrupciós ügyének

2022. június 8. – 06:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb embert gyanúsítottak meg a Völner Pál és Schadl György neve által fémjelzett korrupciós ügyben, ezzel már tizenhatra nőtt a gyanúsítottak száma – tudta meg a Hvg.hu. A letartóztatásban lévő két ember egyike Schadl György, míg Völner Pál szabadlábon védekezik.

A portál kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte: június 7-i állapot szerint az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül ketten vannak letartóztatásban augusztus 8-ig. Egyikük Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Arról nem adtak információt, hogy ki a tizenhatodik gyanúsított.

Völner Pál szabadlábon védekezik – mondta a Hvg.hu kérdésére a volt miniszterhelyettes jogi képviselője. Papp Gábor ügyvéd közlése szerint Völner legutóbb márciusban tett 15 oldalas, írásbeli vallomást, védekezést, azóta az ügyben őt érintően érdemi változás tudomása szerint nem történt.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Schadl közben a végrehajtói területi jogosultságokra pályázóktól szedte be a sápot, ezek ugyanis biztos megélhetést jelentenek annak, aki elnyerte őket. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Az ügyről itt írtunk összefoglalót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!