Rogán Antal apósa néhány hete beszállt a filmiparba

2022. június 7. – 07:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április végén tulajdonrészt szerzett az akkor Cornelius Piper Productions Kft. nevű, azóta Közép Európai Filmiroda Kft.-re átnevezett cégben Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt – írja az Mfor.hu. A korábbi két tulajdonos egyike, az addig 40 százalékos részesedésű Szabó Sándor kiszállt a cégből, míg az addigi többségi tulajdonos, Sipos Kornél eladott a 60 százalékából 40 százalékot.

A társaság új tulajdonosa lett Obrusánszki mellett Farkas Zsigmond, Iski Csaba és egy brit filmproducer, Bill Chamberlain. Közülük Farkas „Obrusánszki üzlettársának is tekinthető, hiszen a korábban milliárdos uniós támogatást elnyerő Ductus Kft. tulajdonosa és ügyvezetője is” – írja az Mfor.hu, felidézve azt is: Farkas egy cégen keresztül kültagja volt egy olyan bt.-nek, amely „2014-2015 során különös körülmények között százmilliósnál is több közbeszerzéses megbízást nyert el mindenféle képzésekre”.

A további új tulajdonosok közösen dolgoznak Sipossal az 1242 – A Nyugat kapujában című filmen, amit várhatóan 2023-ban mutatnak be, és ami április 12-én több mint 1,2 milliárd forintos támogatást kapott a Filmszakmai Döntőbizottságtól. Az Mfor.hu felidézi: májusban a mongol fővárosban, Ulánbátorban a kétnapos „Magyar Napok” kulturális rendezvényen „a hiánypótló történelmi kalandfilm készítőivel beszélgetett Horváth-Lugossy Gábor”.

A program szervezője az ulánbátori magyar nagykövet volt, akit Obrusánszky Borbálának hívnak – és aki, mint azt korábban épp a Telex írta meg, Rogán Antal feleségének az unokatestvére.

Obrusánszkinak egyébként mostanában egész jól megy: a korábban már említett Ductus Szaktanácsadó Kft.-jének az árbevétele tavaly 170,4 millió forint volt, ami 2100 százalékkal haladta meg a 2020-as 7,8 milliót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!