Niedermüller Péter: Trianonnak köszönhetően a magyarok jobban élnek Romániában

2022. június 5. – 19:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton emlékeztek meg a trianoni békediktátum aláírásának 102. évfordulójáról. 2010-ben a Fidesz a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, és ahogy arról beszámoltunk, a kormánypártok és az ellenzék erői is közzétették gondolataikat az eseményekről – kivéve a Demokratikus Koalíciót.

A párt hallgatása ellenére a VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter mégis megszólalt a témában, sajátos módon:

„Gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon”

– írta Facebook-posztjában Niedermüller, majd hozzátette: míg a trianoni határokon belül a magyaroknak „Orbán, a hazugságokra épülő politika, az olcsó ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció” jutott, addig a határon túli magyaroknak „megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”.

A polgármester posztjára reagált vasárnap délután a Fidesz is: „Niedermüller Péter haladéktalanul távozzon a magyar közéletből és kérjen bocsánatot a gyalázatos kijelentéséért!” – írta az MTI-n közzétett közleményében a kormánypárt, és azt kérte a DK szövetségeseitől, hogy „határolódjanak el a nemzeti önbecsülésünk ellen intézett durva támadástól”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!