Vitézy: 140 járművel újul meg a Volánbusz

2022. június 3. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

140 új, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőkkel felszerelt autóbusz érkezik az országos Volán-hálózatba, írja Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára a Facebookján. Vitézy államtitkárként felügyeli a MÁV-ot és a Volánbuszt a minisztériumban.

Az államtitkár azt írta, hogy a Volánbusz pénteken zárta le eredményesen a közbeszerzési eljárást, a nyertes cégekkel várhatóan június közepén köt szerződést. A buszbeszerzést a járművek élettartama során teljes egészében a kormány finanszírozza a Technológiai és Ipari Minisztérium és a jövőben a Nemzeti Közlekedési Központ által megrendelt helyközi közszolgáltatás útján, írta.

Arról is írt, hogy a Kravtex Credobus által Magyarországon gyártott 100 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű 73 utas egyidejű szállítására alkalmas. Ezek jellemzően Nógrád megye térségében és az észak-keleti országrészben állnak majd forgalomba.

Az Omnibus 40 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít a Volánbusznak, ezek a legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral készülnek, és várhatóan Nyugat-Magyarországon állnak forgalomba.

Vitézy azt írta, hogy az elmúlt években megindult jármű-fiatalítási programban a Volánbusz eddig csaknem 1800 új autóbuszt vásárolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!