Vitézy államtitkárként felügyeli a MÁV-ot és a Volánbuszt Palkovics minisztériumában

2022. május 25. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

Mától közlekedésért felelős államtitkárként dolgozom Palkovics László miniszter felkérésére a Technológiai és Ipari Minisztériumban, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök javaslata nyomán Novák Katalin köztársasági elnöktől a mai napon vettem át, írja közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ eddigi igazgatója.

Az államtitkárság feladata Vitézy szerint az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése lesz. Emellett felügyelik a MÁV-csoport és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt. közszolgáltatásainak szervezését és megrendelését, valamint a vasút szerepének növelését egyaránt a személy- és az áruszállításban.

A kinevezés – Fotó forrása: Vitézy Dávid / Facebook
A kinevezés – Fotó forrása: Vitézy Dávid / Facebook

Hozzájuk tartozik még a Lázár János vezetésével működő Építési és Beruházási Minisztériummal együttműködésben Magyarország közlekedési hálózatának fejlesztése, a vasútfejlesztések stratégiai tervezése. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is átkerül a közlekedési szaktárcához.

Vitézy korábbi főnöke, Fürjes Balázs, volt Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is jelentkezett közösségi oldalán, ahol azt írta: „22 év városépítő munka után a következő négy évben Gulyás Gergely miniszter helyetteseként és a Miniszterelnökség parlamenti államtitkáraként dolgozhatok Magyarországért. Ma reggel a teljes államtitkári kar letette az esküt.”

Koncz Zsófia is posztolt közösségi oldalán, miszerint óriási megtiszteltetés számára, hogy miniszterhelyettesként szolgálhatja Magyarországot és a magyar embereket a következő 4 évben, a Technológiai és Ipari Minisztériumban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!