Rogán Antal létrehozza a Digitális Magyarország Ügynökséget

2022. május 30. – 20:42

Rogán Antal létrehozza a Digitális Magyarország Ügynökséget
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén a Parlamentben 2021. november 29-én. Mellette Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója – Fotó: MTI / Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizációs folyamatban, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ, így jelentve be:

megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség, ami egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs központja azt is közölte az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, hogy a jövőben Guller Zoltán a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként folytatja tevékenységét. „A Digitális Magyarország Ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a digitális állampolgárság megteremtése. Cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő 21. századba vezesse át. A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli”, írták.

A közlemény arra is kitért, hogy szerintük Guller Zoltán „az elmúlt 6 évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával.
A turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként folytatja munkáját”, tették hozzá.

Arról éppen a napokban írtunk, hogy Orbán Ráhel barátnője, egykori évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia lett a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezérigazgató-helyettese. Az MTÜ vezérigazgatója Guller Zoltán, aki korábban segítői közt említette Orbán Viktor miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt is.

Guller „példaértékű” munkájával kapcsolatban pedig a 24.hu nemrégiben nyert pert, így kiderült, a vezérigazgató korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt az egyedi támogatásokról, amelyeket a turizmus területén nyújtottak közpénzből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!