Az új egészségügyi államtitkár szerint az ügyek nyolcvan százalékát Budapestről, Excel-táblákból el lehet dönteni

2022. május 27. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyek ügyek nyolcvan százalékát el lehet dönteni Budapestről, Excel-táblát nézve. A tizenöt százalékhoz viszont ott kell lenni, és tárgyalni kell a klinikai centrumokkal, a megyei kórházakkal, a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban – mondta az új egészségügyi államtitkár, Takács Péter a Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán pénteken.

Takács az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyetteséből lett az új egészségügyi államtitkár Pintér Sándor Belügyminisztériuma alatt.

A 24.hu szerint Takács a nyitóelőadásában konkrét egészségügyi programot nem hirdetett, annyit mondott, hogy a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben. Szerinte az első nagy lépések már megtörténtek az előző ciklusban, most a finomhangolás zajlik, most tudják megvizsgálni, mi az, ami kevésbé működik.

Az új államtitkárt megnyugtatja az is, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium, Pintér Sándor alá került. Takács szerint az egészségügynek nem kell külön minisztérium, mert szerinte nem az, hanem a miniszter személye a fontos, aki erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét. Pintérnek pedig szerinte erős az érdekérvényesítő képessége, ő maga pedig a belügyminisztertől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat, mondta.

A Magyar Orvosi Kamara ajánlást is készített Pintér kérésére a hazai egészségügy problémáinak orvoslására. A nyolc oldalas levélben egy „mesterterv” készítésére biztatják Pintért.

Jelenleg egyébként két olyan ország van a világon, ahol a belügyminiszter felel az egészségügyért is: Magyarország és Nauru szigete, az alig tízezer lakosú csendes-óceáni sziget, ahol a héttagú kabinet osztja fel a miniszteri portfóliókat egymás között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!