Takács Péter lehet az egészségügyért felelős államtitkár

2022. május 21. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese lehet az egészségügyért felelős államtitkár a Belügyminisztériumban – írja több forrásból megerősített információk alapján a MedicalOnline. Kerestük a Belügyminisztériumot, hogy megtudjuk, valóban felkérte-e Pintér Sándor Takács Pétert az államtitkári posztra, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Takács Péter egy sajtótájékoztatón még az Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójaként 2020-ban Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Takács Péter egy sajtótájékoztatón még az Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójaként 2020-ban Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Pintér Sándor szerdán az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti meghallgatásán azt mondta, hogy az egészségügy a tárcája irányítása alá kerül, jó kezekben lesz az ágazat. Pintér a meghallgatáson azt mondta, hogy

az egészségügy jelenleg nem teljesít megfelelően ahhoz, hogy az egészségesebb idő hosszabb legyen. Ezt mindenféleképpen javítani kell megelőzéssel és jobb szervezéssel.

Pintér Sándort a népjóléti bizottság tíz igen, három nem szavazattal alkalmasnak találta a miniszteri poszt betöltésére. Munkájában Rétvári Bence parlamenti államtitkárként fogja segíteni, és a minisztériumban dolgozik majd Fülöp Attila korábbi szociális ügyekért felelős államtitkár is. Az Országos Kórházi Főigazgatóság élén továbbra is Jenei Zoltán segíti a belügyminisztert – írta az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. december 21-én nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőit, akkor lett Takács Péter az OKFŐ főigazgató-helyettese. Takács előtte tíz évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

Takács Péter 43 éves, négy gyermeke van. A MedicalOnline úgy tudja, hogy Pintér számos más jelölt közül, hosszas mérlegelést követően választotta az OKFŐ helyettes vezetőjét az államtitkári pozícióra, amelyre múlt hét óta folyt a casting.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom