Takács Péter lehet az egészségügyért felelős államtitkár

2022. május 21. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese lehet az egészségügyért felelős államtitkár a Belügyminisztériumban – írja több forrásból megerősített információk alapján a MedicalOnline. Kerestük a Belügyminisztériumot, hogy megtudjuk, valóban felkérte-e Pintér Sándor Takács Pétert az államtitkári posztra, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Takács Péter egy sajtótájékoztatón még az Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójaként 2020-ban Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Takács Péter egy sajtótájékoztatón még az Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójaként 2020-ban Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Pintér Sándor szerdán az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti meghallgatásán azt mondta, hogy az egészségügy a tárcája irányítása alá kerül, jó kezekben lesz az ágazat. Pintér a meghallgatáson azt mondta, hogy

az egészségügy jelenleg nem teljesít megfelelően ahhoz, hogy az egészségesebb idő hosszabb legyen. Ezt mindenféleképpen javítani kell megelőzéssel és jobb szervezéssel.

Pintér Sándort a népjóléti bizottság tíz igen, három nem szavazattal alkalmasnak találta a miniszteri poszt betöltésére. Munkájában Rétvári Bence parlamenti államtitkárként fogja segíteni, és a minisztériumban dolgozik majd Fülöp Attila korábbi szociális ügyekért felelős államtitkár is. Az Országos Kórházi Főigazgatóság élén továbbra is Jenei Zoltán segíti a belügyminisztert – írta az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. december 21-én nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőit, akkor lett Takács Péter az OKFŐ főigazgató-helyettese. Takács előtte tíz évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

Takács Péter 43 éves, négy gyermeke van. A MedicalOnline úgy tudja, hogy Pintér számos más jelölt közül, hosszas mérlegelést követően választotta az OKFŐ helyettes vezetőjét az államtitkári pozícióra, amelyre múlt hét óta folyt a casting.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!