Tizenkét kilométert haladt a forgalommal szemben, majd balesetet okozott egy sofőr az M85-ösön

2022. május 26. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Balesetet okozott egy forgalommal szemben haladó sofőr Győr-Moson-Sopron megyében, az M85-ös autóúton. A múlt keddi karambolról és az előzményekről készült felvételt a Magyar Közút tette közzé Instagram-oldalán.

Azt írták, hogy az idős férfi egy pihenőhelyről hajtott fel a rossz oldalra, és több mint tizenkét kilométert tett meg, amikor egy másik autónak ütközött a fertőendrédi csomópontnál. A balesetben négyen sérültek meg, mindannyian kórházba kerültek.

Az elmúlt időszakban több hasonló baleset is történt. Tavaly júniusban például szintén egy idős férfi tévesztette el az irányt az M85-ösön. De akadt már kamionos is, aki az M0-son hajtott szembe a többiekkel. Az M30-ason részegen, kivilágítatlanul bicikliző ember ép bőrrel megúszta a kalandot.

Az M85-ös autóút Sopront köti be az országos gyorsforgalmi úthálózatba. A kétszer kétsávos, középen elválasztott úton 110 km/óra a sebességkorlátozás. A Csorna és Sopron közötti 51 kilométeres szakaszt 2020 decemberében adták át, vagyis az autósoknak már másfél évük volt arra, hogy megszokják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!