Orbán Viktor: Hamarosan jönnek a fontos döntések

2022. május 25. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor Facebook-oldalán tudatta szerdán kora délután, hogy hamarosan fontos döntésekről számolnak be a kormányülés után. Több részletet egyelőre nem árultak el.

Pár perccel azután, hogy hivatalosan is megalakult az ötödik Orbán-kormány, és személyesen bemutatta a minisztereit a parlamentben, szintén a Facebookon jelentette be, hogy háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány.

Orbán arról beszélt a kedden megjelent Facebook-videójában, hogy a szomszédban háború zajlik, egy olyan háború, „amelynek még senki sem látja a végét”. A miniszterelnök szerint a háború kockára teszi a fizikai biztonságunkat, valamint veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is.

A veszélyhelyzet a magyar jogrendben egy úgynevezett minősített időszak, amiben különleges jogrend lép érvénybe.

Ez azt jelenti, hogy a kormány veszélyhelyzetben olyan rendeleteket fogadhat el, amikkel felfüggesztheti bizonyos törvények alkalmazását.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom