Megerősítette a Miniszterelnökség: a fővárosi építési és fejlesztési ügyek átkerülnek Lázár minisztériumához

2022. május 17. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd – erősítette meg az RTL Híradónak lapunk hétfői információját a Miniszterelnökség.

A Budapest Fejlesztési Központ és a Fürjes Balázs által vezetett fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárság grandiózus, több ezermilliárd forintos budapesti fejlesztési terveit eddig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség felügyelte, ám a Telex információi szerint Fürjes Balázs már bejelentette a Budapest Fejlesztési Központ vezetőinek, hogy a jövőben Lázár János veszi át ezt a területet építési és beruházási miniszterként.

Lázár János a magyar-román határ mellett lévő, a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó szántóföldön 2021. március 3-án – Fotó: Bődey János / Telex
Lázár János a magyar-román határ mellett lévő, a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó szántóföldön 2021. március 3-án – Fotó: Bődey János / Telex

A Miniszterelnökség megkeresésünkre megerősítette, hogy azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek.

Hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is oda kerül-e, arra nem válaszoltak.

Mint írtuk: mivel a múltban Lázár János számtalanszor beszélt arról, hogy a vidék fejlesztése sokkal fontosabb, mint a fővárosé, többen már most arra számítanak, hogy a BFK jelenlegi formájában megszűnik, és a főváros még kevesebb pénz kap, mint eddig. Kerestük az ügyben Lázár Jánost, aki azóta sem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!