Ezt látják a budapesti buszok kamerái a csattanás előtt

2022. május 14. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Évente mintegy ötszáz olyan közlekedési baleset történik Budapesten, amelyben a vétlen fél az egyik szolgáltatócég menetrend szerinti autóbusza, az okozó pedig többnyire egy szabálytalanul kanyarodó, sávot váltó, vagy éppen fékező autó, esetleg egy kerékpáros, vagy gyalogos. Ezekről az esetekről több videófelvétel is készül, mert a buszokon hét-nyolc kamera működik állandóan, a képi bizonyítékok utólag segítenek tisztázni az okokat. Pontosan erre vállalkozik az Alapjárat.hu közlekedésbiztonsági műsora, a Dr. Herpy: fogadóóra harmadik epizódja is, amelyben elemzünk néhány tipikus esetet. A videókat az ArrivaBus Kft. bocsátotta rendelkezésünkre a műsorhoz, a felvételeken szereplők arcát, illetve a járművek rendszámát kitakartuk.

A műsor első epizódja a büntetőfékezésekkel foglalkozik, a második a Dózsa György úti baleset következményeit mutatja be.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass