Lázár: Nem erre az eredményre számítottam

2022. május 13. – 08:03

Lázár: Nem erre az eredményre számítottam
Fotó: Lázár János / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János nem készült ilyen jelentős Fidesz-győzelemre, és még arra sem, hogy a hódmezővásárhelyi választókörzetben legyőzi Márki-Zay Pétert, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét. Erről a politikus maga beszélt egy hódmezővásárhelyi kocsmában tartott lakossági fórumán csütörtökön.

A fórum előtt a hvg.hu és az RTL riporterei is arról faggatták, mi lesz a szerepe az új kormányban, de erről nem volt hajlandó konkrétumokat elárulni, annyit mondott, majd a miniszterelnök megteszi a bejelentést.

Magán a fórumon, élő közönség előtt viszont már bőbeszédűbb volt, azt mondta, a leendő minisztereknek tartott munkaebéden „próbáltam meghúzódni, halat ettem zöldséggel”, de „nem kérték el az ebéd árát, úgyhogy valószínű, hogy a meghívotti kör tagja voltam, szóval alakul az új kormány”.

Beszélt arról is, hogy miután 2018-ban kikerült a kormányból, „sokan” száműzetésnek szánták, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtokon kell dolgoznia, és mezőgazdasággal foglalkoznia, de ő nem annak élte meg, sőt még Csányi Sándorral is összebarátkozott. Az OTP vezetőjét Lázár 9 éve még „Magyarország első számú uzsorásának” nevezte, most pedig már azt mondta,

„2018-ig tanultam Orbán Viktortól, 18-tól 22-ig pedig Csányi Sándortól. Elég jó iskola ez”.

Arról is kérdezték, miért hagyták ki a 2018-as kormányból, mire Lázár arról kezdett beszélni, hogy ő hajlamos a lázadásra. „Ezt amúgy is csak addig szabad csinálni, amíg az ember el meri küldeni az ellenfeleit és még a saját párttársait is a picsába”. A hódmezővásárhelyi politikus ehhez érez még magában „erőt, tüzet, vagányságot”, és „sokat is szenvedett”, márpedig szerinte „ahhoz, hogy nagy politikussá válj, sokat kell szenvedni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!