Brüsszel a magyar vétó szándéka ellenére is kitart az olajembargó mellett

2022. május 13. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kitart az olajembargó terve mellett Brüsszel – ezt először az M1-nek erősítette meg hivatalosan az Európai Bizottság szóvivője, jelentette az MTI.

Az M1 aktuális csatorna híradója felidézte, hogy péntek reggel a Politico című brüsszeli lap írt arról, hogy a lehetséges magyar vétó miatt kivehetik a hatodik szankciós csomagból az olajembargó ügyét. Az M1-nek küldött hivatalos válasz szerint azonban kitartanak az olajembargó terve mellett.

Hogy a magyar vétó helyzetbe hozza az Európai Uniót, ebben a cikkben írtunk. Az Európa Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen hétfőn Budapestre érkezett, hogy a magyar miniszterelnökkel erről a kérdésről tárgyaljon, és utána azt közölte, hogy van előrelépés.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass