Toroczkai: Természetesen nem várjuk a Mi Hazánkba a most kilépő Jobbikosokat

2022. május 12. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

„Az árstop olyan, mintha vizet vinnénk a tengerbe” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője csütörtök délelőtt sajtótájékoztatóján, amin az előttünk álló gazdasági válság elkerülési lehetőségeiről beszélt. Szerinte az élelmiszerválságra az egyetlen megoldás az önellátás, az élelmiszeripart pedig állami beavatkozással kell újjáépíteni.

A Mi Hazánk ezzel kapcsolatban a következő napokban egy törvénycsomagot fog benyújtani, amiben javasolják, hogy

  • kizárólag azok kezében legyen a föld, akik megművelik,
  • az építőanyagokhoz hasonlóan tiltsák meg, hogy a fel nem dolgozott élelmiszeralapanyagot külföldre szállítsák,
  • állami beruházásként építsenek 700 élelmiszer-feldolgozó üzemet, minden megyében a helyi adottságoknak megfelelően,
  • az állam vásárolja fel a közös tulajdonban lévő, meg nem művelt földeket,
  • majd ezt ossza fel azok között, akik földműveléssel akarnak foglalkozni.

A Jobbikban zajló nemierőszak-botránnyal kapcsolatban Toroczkai azt mondta: a Jobbik olyan morális mélységekben van, hogy nem meglepő, hogy egymás élettársának megerőszakolásáig jutottak. Arra a kérdésre, hogy a Jobbikból most kilépők (például Stummer János), beléphetnének-e a Mi Hazánkba, sarkos álláspontot fogalmazott meg:

„Természetesen nem várjuk a most kilépő jobbikosokat. Hogyan is jöhetne közénk Gyurcsány Ferenc személyes baráti társaságából bárki?”

Toroczkai szerint egyébként ha 2018-ban őt, és nem a mérsékeltebb irányvonalat képviselő Sneider Tamást választják meg a Jobbik elnökévé, akkor a párt infrastruktúrájával és a Covid segítségével megnyerték volna a 2022-es választást.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass