Meghalt Gál Szabolcs világbajnok ejtőernyős, aki két hete kiképzés közben zuhant le

2022. május 11. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

A kórházban életét vesztette Gál Szabolcs főtörzsőrmester, világbajnok ejtőernyős, aki két hete kiképzés közben zuhant le, írja a HVG.

Április 25-én a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, amikor Gál balesetet szenvedett, azóta kórházban kezelték. Gál a szemtanúk szerint kb. 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe. Ha az ernyője nem nyílt volna ki, nem élte volna túl a zuhanást, így is komoly sérüléseket szenvedett, eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje. Azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol több életmentő beavatkozást hajtottak végre a 32 éves ejtőernyősön.

Sokáig a család és az orvosok is bizakodóak voltak, édesapja a Facebookon azt írta: „Az orvosok bíznak a teljes felépülésében, mint mi, a család is!”

A férfit végül mégsem tudták megmenteni, „a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette”

– közölte a hírt a Magyar Honvédség Facebook-oldalán.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött: a tapasztalt ugró volt, több mint 5500 ugrással rendelkezett. Hat éve, 27 évesen a legfiatalabb tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass