Meghalt Gál Szabolcs világbajnok ejtőernyős, aki két hete kiképzés közben zuhant le

2022. május 11. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

A kórházban életét vesztette Gál Szabolcs főtörzsőrmester, világbajnok ejtőernyős, aki két hete kiképzés közben zuhant le, írja a HVG.

Április 25-én a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, amikor Gál balesetet szenvedett, azóta kórházban kezelték. Gál a szemtanúk szerint kb. 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe. Ha az ernyője nem nyílt volna ki, nem élte volna túl a zuhanást, így is komoly sérüléseket szenvedett, eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje. Azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol több életmentő beavatkozást hajtottak végre a 32 éves ejtőernyősön.

Sokáig a család és az orvosok is bizakodóak voltak, édesapja a Facebookon azt írta: „Az orvosok bíznak a teljes felépülésében, mint mi, a család is!”

A férfit végül mégsem tudták megmenteni, „a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette”

– közölte a hírt a Magyar Honvédség Facebook-oldalán.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött: a tapasztalt ugró volt, több mint 5500 ugrással rendelkezett. Hat éve, 27 évesen a legfiatalabb tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!