Családja szerint nincs életveszélyben a lezuhant világbajnok ejtőernyős

2022. április 27. – 22:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az ernyője kinyílt, de közel 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe Gál Szabolcs őrmester a honvédség szolnoki ejtőernyős kiképzése közben hétfőn. A zuhanástól eltörtek a bordái, több csigolyája, mindkét combja, valamint belső sérülései is keletkeztek, súlyos állapotban szállították a Honvédkórházba.

Az állapotáról nem adnak információt, de az RTL Klub Híradója szerint az őrmester édesapja azt írta a Facebookon, hogy fia lábát megműtötték, és még egy gerincműtét vár rá.

„Az orvosok bíznak a teljes felépülésében, mint mi, a család is!”

Testvére pedig azt írta, nincs életveszélyben, és fel fog épülni.

Frissítés: Továbbra is várják a véradókat a hétfőn balesetet szenvedett ejtőernyős katona kezeléséhez – közölte a Magyar Honvédség csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gál Szabolcs a honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja, 2016-ban világbajnokságot nyertek. Honvédségi munkája mellett tandempilóta és oktató, kollégája az RTL-nek azt mondta: Gál tapasztalt ejtőernyős, több ezer ugrása volt már. A honvéd felépüléséhez irányított véradást is indítottak a hozzá közel állók.

A honvédség és a rendőrség légügyi és katonai ejtőernyős igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!