Belügyminisztérium: A rendőrség nem figyel meg országgyűlési képviselőket

2022. május 11. – 18:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményben cáfolta a Belügyminisztérium, hogy a rendőrség országgyűlési képviselőket figyelne meg.

A közlemény reakció arra az értesülésre, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelhettek meg embereket az elmúlt években. A Blikk úgy tudja, hogy a célszemélyek között volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, illetve a Ligetvédők csoportjának több tagja is.

A minisztérium a közleményben azt írja, hogy Magyarország egy demokratikus jogállam, ezért bárki bármilyen beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz, akár gyanúsítottként, „akár valótlanságokat állítva is.”

„A tárca kénytelen sokadszorra leszögezni: országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata”

– írják.

(MTI)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass