Jakab Péter: A kémiai kasztrálás eszközét is meg kell fontolni a pedofilokkal szemben

2022. május 09. – 20:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem érdekli Jakab Pétert, hogy ki terjeszt be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, ha a tartalmával egyetért a Jobbik, meg fogja szavazni. Erről beszélt a párt szombaton újraválasztott elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este.

Jakab szerint pártjának nem ígérgetnie kell – ahogy azt a Fidesz teszi, amikor arról beszél, hogy megvédi az embereket –, hanem politizálni. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy kétharmados ellenszélben nehéz ellenzéki képviselőként teljesítményt letenni az asztalra.

Volt azonban olyan javaslatuk az elmúlt években, amit megszavazott a fideszes többség, igaz, csak azután, hogy egy fideszes képviselő terjesztette azt be. Jakab arról beszélt, eredetileg ő terjesztette be például azt a javaslatot is, hogy a 29 év alatti fiataloknak engedjék el a szja-t. A Fidesz végül a 25 év alattiaknak engedte el. „A pedofiltörvényt is azért szavaztuk meg, mert mi voltunk azok, akik azt követeltük, hogy a pedofilokkal szemben sokkal keményebben kell fellépni” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

„Sőt, a jövőben én tovább fogok menni ezen a vonalon. Ha a pedofilokkal szembeni fellépésről van szó, akkor a kémiai kasztrálás eszközét igenis majd meg kell fontolni, hogy vezessék be.”

Ez egyébként a Mi Hazánk Mozgalom programjának is része, ám Jakab a Fidesz szatellitpártjának tartja Toroczkai Lászlóékat. A Fidesz jobboldali ellenzéke szerinte még mindig a Jobbik, amely továbbra is együttműködik a többi ellenzéki párttal. Jakab szerint egységesnek kell maradniuk, de a pártoknak meg kell most mutatniuk a sokszínűségüket is.

Szóba került az a zaklatási ügy is, amely a napokban látott napvilágot. Csütörtökön reggel több kormányközeli lapban is arról jelent meg cikk, hogy a Jobbik tavaly decemberi ököritófülpösi rendezvényén egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát. A cikkek szerint Jakab Péter csak később szerzett tudomást az esetről, és aztán nem volt hajlandó vizsgálatot indítani, ezért fordult a sértett a rendőrséghez. Ezt Jakab és a párt is tagadta a cikk megjelenése után.

Jakab most arról beszélt az ATV-ben, azonnal elindult a vizsgálat, ahogy a Jobbik etikai bizottságához fordult Szilágyi György élettársa. Ő is csak az etikai bizottságtól szerzett tudomást a történetről. Bár ott volt a helyszínen, állítja, semmilyen panasz nem érkezett hozzá vagy kollégáihoz.

Megdöbbent a beadványon, és azonnal felhívta Szilágyi Györgyöt, hogy egy órán belül találkozzanak. Azt kérdezte párttársától: ha ez megtörtént, ahogy a beadványban szerepel, akkor miért nem fordultak még aznap vagy legkésőbb másnap a nyomozó hatósághoz? Ehelyett Szilágyi György és az élettársa vártak öt hónapot, és ezután is csak a Jobbik etikai bizottsághoz fordultak, ami nem nyomozó hatóság – magyarázta Jakab. „Jelenleg ott tartunk, hogy van egy állítás, meg van egy tagadás.” Innentől kezdve a hatóságok feladata, hogy kiderítsék az igazságot – tette hozzá.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom