Négy bizottsági helyet tagadott meg Kövér László a Momentumtól

2022. május 05. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László házelnök négy parlamenti bizottsági helyet nem adott meg a Momentumnak – válaszolta a Telex kérdéseire a párt.

  • Sebők Éva a nemzeti összetartozás bizottságába,
  • Gelencsér Ferenc a honvédelmi és a külügyi bizottságokba,
  • Tompos Márton pedig a nemzetbiztonsági bizottságba nem jutott be.

A Momentum korábban bejelentette, hogy nem vállalnak semmilyen „parlamenti díszpozíciót”, így sem jegyzője, sem alelnöke nem lett a pártnak, mint ahogy a bizottságok élén sem találkozni momentumos névvel. A bizottságok alakulásáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Momentum nem kapott indoklást, hogy miért nem kapták meg a kért helyeket. Kövér Lászlónak is küldtünk kérdéseket, amint válaszol, frissítjük a cikkünket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom