Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén

2022. április 27. – 11:15

Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén
A Telex csapata a tavalyi versenyen Rovó Attila főszerkesztő-helyettes félmaratonjával ért a balatonfüredi célba – Fotó: Dull Szabolcs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon, a szervezők szerint ez rekordlétszámot jelent. Az Utrabalatont péntektől vasárnapig rendezik meg, balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer a tókerülő futóversenyen, amely a nevezés során mindössze két perc alatt lett „teltházas”.

Az Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több ultrafutó készül a rekord megdöntésére, így rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor, az Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is. A távot az egyéni indulókon túl 2-13 fős csapatokban teljesíthetik a futók. Csécsei Zoltán a felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, ennek ellenére ott lesz a rajtzónában, és ő lövi el az egyéni indulók rajtját.

A verseny továbbra is környezetbarát. A több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet.

A tavalyi Ultrabalatonon méltóképpen ünnepeltük a Telex legelső születésnapját, kétszáztizenhat kilométert futott a Telex csapata, éjjel és nappal, hegyen és városokon át a Balaton pompás partjainál.

A Telex versenyzőinek egy része és a csapat sofőre a tavalyi versenyen – Fotó: Tenczer Gábor / Telex A Telex versenyzőinek egy része és a csapat sofőre a tavalyi versenyen – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
A Telex versenyzőinek egy része és a csapat sofőre a tavalyi versenyen – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!