Csécsei Zoltán fantasztikus idővel nyerte az Ultrabalatont, hamarosan a Telex váltója is elstartol

2021. október 2. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csécsei Zoltán fantasztikus idővel, 18 órán belüli eredménnyel kerülte meg a Balatont, ezzel ő lett a 216 kilométeres Ultrabalaton futóverseny férfi egyéni győztese. A nőknél a lengyel Patrycja Bereznowska nyert 21 óra 36 perccel. Már a csapatok is falják a kilométereket a tó körül, és hamarosan a Telex váltója is elrajtol.

Az Ultrabalaton (UB) megszokott időpontja májusban volt, de tavaly a járványhelyzet miatt átkerült októberre a verseny, és hasonló okokból most is őszre került. A klasszikus UB az egyéni teljesítőkről szól, de az évek során egyre szélesebb kört mozgat meg az esemény. Már lehet 2-3 fős mini csapatban, és 4-13 fős váltóban is futni, valamint egy bringatúra is elérhetővé vált.

Az egyéni futók és a 2-3 fős váltók pénteken kora reggel rajtoltak el, néhány jól ismert hazai név hiányzott, hiszen többen a múlt heti Spartathlonon vettek részt, de így is elég erős mezőny gyűlt össze. Az egyéni versenyt például a 2019-es Spartathlon második helyezettje, Csécsei Zoltán nyerte. Csécsei szédületes tempót diktált, 17 óra 54 perc 46 másodperc alatt nyomta le a 216,5 kilométeres távot, az az öt percen belüli kilométereket futott átlagban.

Csécsei Zoltán 18 órán belüli idővel nyerte az Ultrabalatont – Fotó: Ultrabalaton/Facebook
Csécsei Zoltán 18 órán belüli idővel nyerte az Ultrabalatont – Fotó: Ultrabalaton/Facebook

A második helyen a tavalyi hatodik, az ukrán Igor Goculiak futott be, bő másfél órával Csécsei mögött, 19:37:39-es idővel. A táv hosszához képest szint csak célfotóval verte a harmadik Drexler Gábort (19:41:50), aki idén tavasszal a 130 kilométeres Ultra Tisza-tót nyerte meg.

A nőknél a tavalyi második helyezett Patrycja Bereznowska nyerte az UB-t, neki 21 óra 36 perc 27 másodpercre volt szüksége. Ezzel az eredménnyel abszolútban a kilencedik lett. A lengyel futó mögött közel harmincperces hátránnyal (22:05:02) lett második Cseke Lilla, míg a harmadik helyen Tóth Éva érkezett 23:15:50-es idővel.

Az egyéni futók talán sokaknak fel sem tűntek a Balaton mellett, de szombat hajnal négy órától már biztosan benépesült a part, ekkor rajtoltak el ugyanis az első csapatváltók. Összesen tízezernél is több ember mozog majd az elkövetkező bő egy napban a Balaton körül, több száz csapat és kísérőik oldják meg a logisztikailag sem egyszerű feladatot. A csapatok között felbukkan majd a Telex is.

Tavaly ugyan igazoltan kihagytuk az Ultrabalatont, éppen be kellett indítani a Telexet, de a korábbi években még az előző munkahelyünket képviselve rendre megkerültük futva a Balatont. Az UB részben a sportteljesítményekről, a saját erejüket kipróbáló és a nehézségeket legyőző futóinkról szólt, de emellett spontán csapatépítő tréninggé is fejlődött nekünk az esemény, ahogy másfél-két napot együtt töltöttünk el a szerkesztőség falain kívül, küzdve egy közös célért. Idén ez a része még inkább jól jön, a járványhelyzet és a nem túl nagy irodánk miatt ritkán találkoztunk az elmúlt egy évben, ezért most duplán örülhetünk és szurkolhatunk egymásnak. Lapunk egyéves születésnapjáról egy futós hasonlattal emlékeztek meg a Telex vezetői, ez ide is kívánkozik, persze most inkább csak azért fogunk álmatlanul forgolódni, hogy időben odaérjünk az éjszakai, hajnali váltásokra is.

„Az első évünk leginkább olyan maratonfutásnak tűnt, amit izzasztó sprintben kell lenyomni, miközben felváltva lehet határtalan boldogságtól repesve vigyorogni, aztán töméntelen dologtól álmatlan éjszakákon forgolódni.”

Rácz Attila kollégánk pedig még ezt tette hozzá. „Annál szimbolikusabb és szívmelengetőbb dolgot, hogy ez a szöveg megjelent az egyéves szülinapos szolgálati közleményben, és mi 4 óra után nem sokkal újra nekivágunk közösen megkerülni a Balatont, momentán nem nagyon tudok elképzelni.”

A Telex 14 fős futócsapata 16.30-kor startol el Balatonfüredről, optimista becslésünk szerint 21 órán belül meg is tudjuk kerülni a Balatont. Mindenkinek jó futást!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!