Lázár választási győzelme után feloszlatta magát az ellenzéki vezetésű önkormányzat Mártélyon

2022. április 27. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Feloszlatta magát a mártélyi képviselő-testület, Lázár János választókörzetének falujában szerdán hét képviselőből négyen szavaztak az új választásra.

A Hvg.hu szerint két héttel ezelőtt Lázár János személyesen találkozott a testület négy képviselőjével, akkor a vásárhelyi önkormányzati televíziónak azt nyilatkozta a politikus, hogy csupán megköszönte a helyi képviselők támogatását a kampányban. A találkozón is részt vevő Somodi István kezdeményezte a testületük feloszlatását, ő maga nem indul el az időközi választáson.

A mártélyi községháza – Fotó: Beroesz / Wikipédia
A mártélyi községháza – Fotó: Beroesz / Wikipédia

Somodi másfél évvel ezelőtt a helyi hírportálon közzétett nyílt levelében, kifejezetten Lázár Jánoshoz címezve azt is írta, reméli, nem igaz a sokak által terjesztett pletyka, ami szerint a politikus gyakran hangoztatja, hogy amíg a mostani polgármester áll a falu élén, addig Mártély nem kap egy k… fillért sem. „Bízom benne, hogy ez csak álhír” – tette hozzá a levelet író képviselő, aki most a testület feloszlatására indítványt tett.

A Hvg.hu szerint Csongrád-Csanád megyében szinte egyszerre jelentkezett be a Facebookon két polgármester, a mártélyi és a kübekházi: mindkét, Márki-Zay Pétert támogató polgármester szerint a választások után szinte azonnal megindult a támadás ellenük. Mártélyon a polgármester munkája ellen azt hozták fel, hogy alig fejlődött a falu az elmúlt két és fél évben, míg más megyei falvakba ömlik a pénz a Magyar Falu Program pályázatain.

Nemrég Kübekháza, Hernádszentandrás és Mártély példáján keresztül mutatta be az RTL Klub Házon kívül című műsora, hogyan esnek el a kistelepülések a pályázati pénzektől, ha a polgármester ellenzéki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!