Nem indul újra az MSZP társelnökségéért Tóth Bertalan

2022. április 24. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul újra az MSZP társelnöki posztjáért az őszi tisztújításon Tóth Bertalan, erről Facebook-oldalán írt a politikus.

Tóth a tisztújítás után a szocialisták országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segítené tovább a párt munkáját. A politikust még 2018-ban választották meg az MSZP elnökévé, majd 2020 szeptemberében társelnökként folytatta a munkát Kunhalmi Ágnessel együtt, írja az MTI.

Tóth Bertalan leadja a szavazatát a 2022. április 3-i országgyűlési választáson – Fotó: Varga György / MTI
Tóth Bertalan leadja a szavazatát a 2022. április 3-i országgyűlési választáson – Fotó: Varga György / MTI

A szocialisták 10 főt küldhetnek az új Országgyűlésbe – ezzel ugyan csak a harmadik legnagyobb ellenzéki pártnak számítanak a DK és a Momentum mögött, de így is megelőzték a szintén belső vitákkal teli Jobbikot. Egyelőre nem aspirál senki az MSZP elnökségére, de ahogy arról beszámoltunk, párttársa, Ujhelyi István EP-képviselő épp vasárnap hirdetett programot a szocialista párt megújítására.

Szerinte „nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra” van szükség, és teljesen új alapokon kell megkezdeni a párt építkezését. A Magyar Szocialista Pártot Esély néven alakítaná át egy olyan „szociáldemokrata közösséggé”, ami hálózatba kapcsolódó helyi szervezetein keresztül lépne aktívabb kapcsolatba a választókkal. Ujhelyi kezdeményezéséről bővebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!